top of page
Stressed Man_edited.jpg

טיפול בחרדות, טיפול בפחדים, הפחתת סטרס ופיתוח חוסן אישי

על מה נעבוד 

  • החלשת השפעתן הרגשית-מנטאלית-גופנית של חוויות עבר וזכרונות טעונים שגורמים לפחד ומעצימים אותו.
     

  • מחיקת אמונות שגורמות לפחד או לחרדה (״מחיקת הקישור בין המצב לבין תפישתו כמצב מאיים״) ולימוד אמונות שגורמות לתחושת ביטחון ומסוגלות.
     

  • שינוי התרחישים (התסריטים הלא מודעים) שגורמים לחרדה או לפחד.
     

  • הבאת האדם להגיב בשוויון נפש (להיות בסנטר שלו) במצבים בהם נוהג ברגיל לחוות פחד או חרדה.
     

  • לאחר שתגובת הפחד הוכחדה, במידת הצורך יוקנו יכולות משרתות שיופעלו אוטומטית בסיטואציה, לשם שיפור ביצועים. 

טיפול בפחדים, טיפול בחרדות

בראיה שלי, כל פחד ממנו אתם סובלים הוא פשוט דפוס תגובה אוטומטי ובלתי נשלט לאיום ממשי או מדומיין. לצורך המחשה, אם אתם סובלים מפחד במה, הרי שכשתצטרכו לדבר או לשיר מול קהל - תחוו ככל הנראה לחץ, הזעה מוגברת, דופק מואץ, רעידות בקול וירוצו לכם מחשבות בראש שכולם שמים לב לכך שאתם לחוצים. מחשבות אלה, בתורן, יגבירו את התגובות הגופניות-רגשיות ואלה יזינו את המחשבות. אם יש לכם פחד טיסה, הרי שתגובת הפחד צפויה להתרחש כשהמטוס ממריא או נוחת או כמתחילות רעידות פתאום, עקב מזג האוויר או ״נפילות״ בשל כיסי אויר.​  אני בעל ניסיון רב שנים בטיפול בחרדות ובפחדים.
שיטת "השער" שפתחתי, מתמחה במחיקת דפוסים אוטומטיים מגבילים והחלפתם בדפוסים אוטומטיים משרתים, שיעבדו בשבילך מעצמם (לאחר שיוטמעו בתת המודע שלך) בסיטואציה מעוררת הפחד.

תהליך קצר, שיטתי וממוקד  

השלב הראשון הוא לזהות במדויק באיזה מצבים מופיע הפחד ומתי בדיוק הוא נמצא בשיאו.
למשל, אם מדובר בפחד במה - האם הוא קורה בזמן דיבור בעמידה או גם בישיבה? האם הוא קורה יותר מול קהל מסוג מסוים וכולי. אם מדובר בפחד נהיגה - האם הוא קורה יותר בנסיעות בכבישים בינעירוניים או דווקא בתוך העיר? האם הוא חזק יותר כשאתם לבד ברכב או דווקא כשאתם מסיעים בני משפחה?

לאחר שאבחנו בדיוק מתי הפחד מופיע ומתי הוא בשיאו, נוכל להפעילו בצורה מבוקרת ולהחל בהחלשתו.
בשלב זה, אנחה אותך להגיד דברים בדיבור פנימי ולהתבונן (אין מדובר בדמיון מודרך). בעקבות הדיבור הפנימי תחווה שינויים תחושתיים, רגשיים ומחשבתיים. בתחילה תחוו את תגובת הפחד, בדיוק או מאד בקירוב לאופן בו היא עולה בחייכם. בהתאם לצורך, ניתן לשלוט בעוצמה כדי שלא יחווה על-ידכם כאינטנסיבי מדי. בהמשך תחווה שינוי בתגובות התהליך מתבצע בישיבה וללא מגע, כשאני מנחה ותומך בך כל העת.

 

בזמן שהפחד פעיל ונחווה, ניתן לבצע עבודה שיטתית להכחדת המנגנונים וההתניות שגורמים לו.

לפי תפיסת השער, כשהפחד נוכח, גם המנגנונים שמייצרים אותו פעילים (חוויות עבר טעונות, תרחישי תגובה, אמונות, תרחישים, זכרונות והתניות). כעת מתחילה עבודה ממוקדת במחיקת הפחד מהמערכת. בשלב זה חווים מגוון של תחושות, רגשות, מחשבות וזכרונות הקשורים לסיבות שבעטיין נוצר הפחד מלכתחילה. בהדרגה מתחלפים הרגשות, המחשבות והתחושות הפחות נעימים בהרגשה נעימה, שהופכת נעימה ורגועה יותר ויותר עם התקדמות התהליך.

נועה מספרת על הטיפול שלה בפחד מ״מחטים שנכנסים לי לעור״

הגעתי ליוחאי לפני כמה שנים עם פוביה קשה מאוד ממחטים שהתבטאה בחוסר יכולת לשלוט על על ההתנהגות שלי, בהתעלפויות ואפילו באלימות מתונה כלפי כמה אחיות חביבות שרצו לעזור לי...

בתקופה ההיא רציתי לטוס למזרח, דבר שהיה כרוך בקבלת חיסונים ולא חשבתי שאוכל לטוס בגלל הפחד.

בזכות יוחאי לא רק שטסתי למזרח ועברתי את החיסונים באומץ ובשלוות נפש, גם קיבלתי בחזרה את השליטה על הגוף שלי ועל ההתנהגות שלי בנוכחות מחטים.

בזכות יוחאי עשיתי שלום עם דבורים, קקטוסים, ציפורני חתולים, סיכות ביטחון ועוד שלל דברים שנכנסו תחת ההגדרה הלא נשלטת שהייתה לי ל״מחטים העשויות לחדור לי את העור״.

היום אני מקבלת טיפול בדיקור בעזרת מחטים סיניות על בסיס שבועי ויכולה לקבל עזרה רפואית שכלולה במתן חיסון במקרה הצורך בשלווה, שזה דבר גדול בשבילי!

זה שינה לי את החיים ואת דרך המחשבה- היום אני יודעת שאני יכולה להתגבר על כל דבר, גם אם זה נראה לי בלתי אפשרי...

תודה יוחאי!

אני לעולם לא אשכח את השינוי הנפלא שהכנסת לחיי!!

ממליצה בחום :)

פחדים נפוצים וכיצד הם נוצרים

בין הפחדים הנפוצים ניתן למנות פחד ממקומות סגורים (למשל, מעליות), פחד במה, פחד מחושך, פחד טיסה, פחד מנהיגה, פחד מדחיה ופחד מכישלון. אבל יש עוד המון סוגי פחדים ונדיר מאד למצוא מישהו, שלא מפחד כלל מדבר כלשהו.
 

​פחד חיובי ופחד מגביל

פחד מתאפיין בשינויים גופניים (דופק מואץ, שינוי בזרימת הדם,  ובתחושות, מחשבות ורגשות לא נעימים המתרחשים לנוכח מושא הפחד. בהיבט החיובי ההישרדותי מהווה הפחד חלק מתגובה נורמלית של דריכות והיערכות גופנית ונפשית להתמודדות עם מצב של סכנה מידית המתרחש עכשיו. למשל, אם מישהו בא עכשיו להרביץ לך, הרי שהיכנסות הגוף-נפש למצב של בריחה או לחימה או קפאון בהחלט עשוי להיות מתאים. זה בודאי מתאים אם אתה ארנבת והבחנת בזאב בסביבתך. הבעיה מתחילה כשאותה תגובה מתרחשת בתגובה למצבים שאינם מסכני חיים מעצם טבעם. כשפחדים עולים בהקשר שאיננו הישרדותי בהכרח מטבעו הם מתחילים לפגוע בנו ולהגביל אותנו.

 

כיצד נוצרים פחדים

פחדים נוצרים על פי רב כתוצאה מקישור שנעשה במודע או בתת המודע בין אובייקט או מצב ספציפים לבין סכנה או איום. כעת, לאחר שנוצר הקישור, כשיפגוש האדם את מושא הפחד תיווצר תגובת פחד. במנגנון של הפחד משמש בדרך כלל גם מרכיב של אמונות.

 

חלק מהדרכים בהן נוצר קישור כזה בתת המודע

חוויות עבר טעונות עלולות לגרום לפחד. לדוגמה, פחד מכלבים שנגרם כתוצאה מנשיכה או נהימה של כלב בילדות, או פחד מכשלון כתוצאה מכך שכטעית או לא הצלחת במשהו לעגו לך בבית הספר או קיבלת כתף קרה מהוריך. בשני המקרים צומד הכישלון או הטעות לחוויה מכאיבה ומאיימת.

אמירות של ההורים לילדים עלולות לגרום לפחד. אמירות כגון ״אם לא תאכל יבוא שוטר״ או ״אסור לך לסמוך על אנשים שאתה לא מכיר״. במשפט הראשון יש קישור של שוטר למשהו מאיים והקישור עלול להוביל לפחד לא רציונלי משוטרים או מסמכות. המשפט השני עלול להוביל לפחדים מגוונים בשל העובדה שאנשים באופן כללי עלולים להפוך בדעתו של הילד ואח״כ הבוגר לאיום.

 

למשל, פחד לפתוח בשיחה עם אנשים זרים יכול מאד לפגוע בסיכוי למציאת זוגיות או בסיטואציות עסקיות הדורשות מינגלינג או פגישות עם לקוחות חדשים. פחד מכך שאנשים יפגעו בך או ירמו אותך עלול לגרום לפגיעה במגוון רחב של סיטואציות חברתיות.

העברת פחד מהורה לילד. כשהילד רואה שאחד מהוריו חווה פחד כלשהו, הוא עלול להתחיל לפחד מהדבר בעצמו. 

bottom of page